Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Paul de Leeuw verliest kort geding om 'Filmpje!'

Paul de Leeuw verliest kort geding om 'Filmpje!'

20-2-2004 AMSTERDAM - SBS6 mag zaterdagavond van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam de bioscoopfilm van Paul de Leeuw, 'Filmpje!, gewoon uitzenden. De rechter deed vrijdagmiddag direct uitspraak na het kort geding dat Paul de Leeuw en de VARA hadden aangespannen.

De Leeuw wil dat zijn film niet wordt uitgezonden door een commerciële omroep en wordt onderbroken door reclames. Dat vond de rechter een te weinig steekhoudend argument om de uitzending te verbieden.

De VARA wil niet dat Paul de Leeuw op een andere zender te zien is. De omroep heeft met de populaire televisiester een contract voor drie jaar afgesloten waarbij De Leeuw zich exclusief aan de VARA bindt. Endemol, dat voor 20 procent aandeelhouder is van de productiemaatschappij Filmpje! BV, had de exploitatierechten voor de film in handen op het moment waarop de VARA het exclusieve contract afsloot met De Leeuw.

Overigens had de VARA wel het recht om de speelfilm als eerste uit te zenden, maar volgens Endemol had de publieke omroep er geen belangstelling voor. Endemol heeft toen Filmpje! aan SBS6 aangeboden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.