compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Paul Verhoeven krijgt Oeuvreprijs

Paul Verhoeven krijgt Oeuvreprijs

14-1-2004 AMSTERDAM - Filmmaker Paul Verhoeven krijgt de vierde Bert Haanstra Oeuvreprijs van het Nederlands Fonds voor de Film. Aan de onderscheiding is een bedrag van €45.000 verbonden.

Delen op facebook

Verhoeven krijgt de prijs wegens zijn ''consistent en veelomvattend oeuvre''. De jury onder voorzitterschap van Hans van Mierlo is zeer te spreken over het werk van Verhoeven. ''Hij heeft bioscoopgangers wereldwijd weten te verrassen en hen fantastische momenten in het donker bezorgd. Zijn werk wordt geciteerd, zijn vakmanschap geroemd en zijn aanpak geldt als baanbrekend'', aldus de jury, die verder bestaat uit actrice Monique van de Ven en voormalig filmproducent Haig Balian.

De Bert Haanstra Oeuvreprijs wordt 30 maart in Paradiso Amsterdam voor de vierde keer sinds zijn instelling in 1996 uitgereikt. Behalve de naamgever gingen Fons Rademakers en Johan van der Keuken de nieuwe winnaar voor.

Sinds zijn debuut in 1960 heeft Verhoeven 24 films geregisseerd. Momenteel werkt hij aan de film Zwartboek, waarvan de première in 2005 is voorzien. Ook is hij door de Duitse producent Constantin Film gevraagd het boek Midzomermoord (One Step Behind) van de Zweedse misdaadauteur Henning Mankell te verfilmen.

Verhoevens productie Turks Fruit uit 1973 is al jaren een begrip. Andere rolprenten waarmee hij furore maakte zijn onder meer Basic Instinct, Total Recall, RoboCop, De Vierde Man, Hollow Man, Soldaat van Oranje en Spetters. (ANP)


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.