compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Petitie voor film in onderwijs

Petitie voor film in onderwijs

24-11-2015 Een groot aantal partijen actief in de filmwereld heeft een petitie opgesteld om film- en beeldcultuur in het onderwijs te krijgen. Volgens de initiatiefnemers is dat nodig in de huidige maatschappij.

Delen op facebook
Petitie voor film in onderwijs

Petitie voor film in onderwijs

In een open brief aan minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker staat te lezen dat kinderen er baat bij hebben om kritisch om te kunnen gaan met bewegende beelden. Zo lezen we in een persbericht:

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur, maar op school is geen structurele aandacht voor het creëren van of kritisch kijken naar bewegend beeld. Met aandacht voor beeldcultuur bieden scholen een onderwijsprogramma dat aansluit bij de maatschappij van nu en in de toekomst.

De volledige brief is hier in te zien.

De petitie is ontstaan naar aanleiding van het platform Platform Onderwijs2032 waarin wordt nagedacht over het onderwijs van de toekomst.

De partijen die zich hebben aangesloten bij de petitie zijn Bekijk ’t, Cinekid, Community Filmdocenten, de Frisse Blik, Digital Playground, Dutch Academy For Film, EYE, Go Short, het Fantastisch Kinderfilm festival, Holland Animation Film Festival, Impakt, International Documentary Film Festival Amsterdam, International Film Festival Rotterdam, Movies That Matter, Nationaal Film Festival voor Scholieren, Nederlands Film Festival, Nederlands Filmfonds, Nederlandse Filmacademie, Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters, Pabo Amsterdam, Pabo Inholland Den Haag, Pabo Leiden, Pathé, Stichting En…Actie, Stichting Mediawijsheidscholen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.