compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Philips ontstemd over film gijzelingsdrama

Philips ontstemd over film gijzelingsdrama

7-5-2004 AMSTERDAM - Philips is hoogst ongelukkig met de nog op te nemen film over de gijzeling in de Amsterdamse Rembrandttoren van twee jaar geleden. In de film - met de werktitel 'Kleisterlee' - speelt Jeroen Krabbé de topman van Philips.

Delen op facebook

Na bezwaren van het technologieconcern is de naam van Philips' bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee echter uit het script geschrapt. Dat hebben Philips en Rinkel Film Productions donderdag gezegd. In 2002 gijzelde een verwarde man tientallen mensen in de Rembrandttoren om te protesteren tegen de opmars van de breedbeeldtelevisie. Achteraf bleek de gijzelnemer zich in het kantoorgebouw te hebben vergist, want Philips heeft zijn hoofdkantoor in de ernaast gelegen Breitnertoren.

In de rolprent, die volgens producent Reinier Selen een ''kleine miljoen euro'' gaat kosten, speelt Jan Decleir de 59-jarige gijzelnemer uit Uithoorn. Rinkel Film Productions ontkende dat in het oorspronkelijke script sprake was van de ontvoering van Kleisterlee. ''Dat is nooit het geval geweest'', stelde Selen.

Kleisterlee noch enig andere Philips-medewerker was in 2002 bij het gijzelingsdrama betrokken. Toch heeft het technologieconcern grote moeite met de film. ''We vinden het niet leuk, en dat is een understatement'', zei een woordvoerder. Na gesprekken met het productiebedrijf is Philips erin geslaagd een aantal pijnpunten af te zwakken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.