compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Pim Fortuyn doodgeschoten

Pim Fortuyn doodgeschoten

6-5-2002 Pim Fortuyn is zojuist (rond 18:00 uur) neergeschoten op het Media-Park in Hilversum. Een man heeft hem zeker drie keer geraakt in hoofd, borst en hals. Pim Fortuyn werd 54 jaar.

Delen op facebook

Getuigen melden tenminste zes schoten te hebben gehoord. De dader is voortvluchtig, maar de politie vermoedt dat hij nog op het terrein aanwezig zou kunnen zijn. Wel doen geruchten de ronde dat er een verdachte is opgepakt.

De lijsttrekker werd getroffen toen hij naar zijn auto liep na een radio-uitzending bij Ruud de Wildt op Radio 3FM. Hij werd ter plaatse behandeld door medewekers van een ambulance, maar er was weinig hoop dat hij nog gereanimeerd kon worden. Inmiddels is er een lijkwagen ter plaatse gearriveerd.

Het Media-park is afgesloten. Ramptoeristen verdringen zich rond de hekken en de Mobiele Eenheid handhaaft de orde. De politie heeft inmiddels een grootschalig onderzoek op het terrein ingesteld.

Woordvoerders van de grote politieke partijen hebben inmiddels laten weten dat alle activiteiten rond de verkiezingscampagne met onmiddellijke ingang zijn opgeschort.

Bron: Teletekst / AD


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.