compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Pioneer van seksfilms Russ Meyer (82) overleden

Pioneer van seksfilms Russ Meyer (82) overleden

22-9-2004 NEW YORK - De Amerikaanse producent en regisseur van seksfilms Russ Meyer is op 82-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij gold als een pionier van de Amerikaanse porno-industrie, hoewel zijn films tegenwoordig in de nogal onschuldige categorie softcore vallen.

Delen op facebook

De 'klassiekers' van Meyer waren Faster, Pussycat! Kill! Kill!, Beyond the Valley of the Dolls, Vixen! en The Immoral Mr. Teas.

The Los Angeles Times meldde woensdag dat Meyer al afgelopen zaterdag overleed. Volgens de krant geldt zijn oeuvre in bepaalde cinematografische kringen als baanbrekend en de BBC omschreef Meyer woensdag als een 'cult-regisseur'. Zelf zei hij in 1999 tegen de Britse krant The Times dat hij slechts een grote liefde had voor ''grote borsten en wespentailles''.

Russ Meyer maakte als kind al 8mm-films en diende gedurende de Tweede Wereldoorlog als oorlogsfilmer. Daarna werkte hij als freelance-fotograaf, waarbij hij onder meer 'centerfolds' maakte voor het tijdschrift Playboy. Eind jaren '50 begon Meyer weer met filmen, wat resulteerde in zijn debuutfilm The Immoral Mr. Teas.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.