compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Pitt verslaat DiCaprio in slag om zombie-film

Pitt verslaat DiCaprio in slag om zombie-film

Plan B anticipeert op bestseller

15-6-2006 LOS ANGELES - De productiebedrijven van Brad Pitt (Plan B) en Leonardo DiCaprio (Appian Way) vochten beiden voor de filmrechten van het nieuwe boek van Max Brooks. Plan B trok aan het langste eind.

Delen op facebook

De twee vochten de strijd uit via de studio's die aan de filmsterren gekoppeld zijn - respectievelijk Paramount Pictures en Warner Bros Pictures. Paramount kreeg uiteindelijk de rechten van World War Z, het zombie horror-boek van Max Brooks dat deze herfst uitkomt in de VS. Brooks' vorige boek, 'Zombie Survival Guide', waarin in detail werd beschreven hoe een blijkbaar dreigende zombie-apocalyps kan worden overleefd, werd onverwachts een enorme bestseller. De verwachtingen voor het volgende boek zijn hooggespannen, dus zijn de filmrechten al in de verkoop gedaan.

Plan B zal het verhaal dus mogen verfilmen. De situatie in het boek speelt zich af tien jaar na de grote globale zombie-epidemie. Het verhaal bericht over de toekomstige door zombies bevolkte wereld, verteld vanuit verschillende perspectieven.

Hoeveel Plan B heeft neergeteld voor de filmrechten is niet bekend. Technische details over de filmproductie zijn evenmin bekendgemaakt. Plan B brengt binnenkort The Departed, een gangster-drama, geregisseerd door Martin Scorsese met DiCaprio in de hoofdrol. Brad Pitt zelf is in 2007 te zien als Jesse James in de film over de legendarische bandiet.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.