compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Platina Film voor 'De Tweeling'

Platina Film voor 'De Tweeling'

15-1-2003 De film De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart krijgt donderdag een Platina Film uitgereikt. Dat heeft distributeur RCV woensdag bevestigd. De film heeft in vier weken tijd meer dan 210.000 bezoekers getrokken.

Delen op facebook

De uitreiking vindt plaats op de Dag van de Nederlandse Film in het Grand Théatre in Amersfoort. Regisseur Ben Sombogaart en hoofdrolspelers Thekla Reuten en Jeroen Spitzenberger zullen aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

De uitreiking van de Platina Film is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC), het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival. De prijs werd vorig jaar ingevoerd om de Nederlandse film te stimuleren. Er bestaat ook een Gouden Film voor 100.000 bezoekers.

De Tweeling is de verfilming van het succesvolle boek van schrijfster Tessa de Loo over twee Duitse tweelingzusjes die eind jaren twintig van elkaar worden gescheiden: de een gaat bij haar tante in Nederland leven, de ander blijft bij een oom in Duitsland wonen. Ze zien elkaar nog regelmatig, maar de Tweede Wereldoorlog verbreekt het contact tussen de meisjes, tot ze elkaar vlak voor hun sterven nog eenmaal ontmoeten. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Thekla Reuten, Ellen Vogel, Jaap Spijkers en Betty Schuurman.

Eerder kregen films als Pietje Bell, Volle Maan, Ja Zuster, Nee Zuster, Nynke, Minoes en Costa! de onderscheiding al uitgereikt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.