compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Platina voor Bon Bini Holland 2 op oudejaarsdag

Platina voor Bon Bini Holland 2 op oudejaarsdag

31-12-2018 De komedie Bon Bini Holland 2 heeft de Platina Film status behaald. Meer dan 400.000 mensen hebben de opvolger van Bon Bini Holland, sinds de release op 13 december, in de bioscoop gezien. Hoofdrolspeler Jandino Asporaat werd tijdens zijn vakantie in Curaçao feestelijk verrast met de award door Rico Verhoeven en Twan Kuyper.

Delen op facebook

De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Bon Bini Holland 2 is de tweede film die dit jaar de Platina Film status heeft behaald.
Rico Verhoeven, Jandino Asporaat en Twan Kuyper op oudejaarsdag Curaçao © 2018

Rico Verhoeven, Jandino Asporaat en Twan Kuyper op oudejaarsdag Curaçao © 2018


Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.