compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Platina voor De Beentjes van Sint-Hildegard

Platina voor De Beentjes van Sint-Hildegard

De film De Beentjes van Sint Hildegard trok meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop gezien en behaalde daarmee afgelopen weekend de Platina Film-status. Dinsdagavond ontvangen Herman Finkers en Johanna ter Steege bij Jinek de award.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de tweede film in 2020 die de Platina Film Award ontvangt.

Jan (Hermn Finker) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen.

Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Still uit De beentjes van Sint Hildegard © 2020 Maarten van Keller | September Film

Still uit De beentjes van Sint Hildegard © 2020 Maarten van Keller | September FilmPlatina Film
DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is geregisseerd door Johan Nijenhuis, naar een scenario van Herman Finkers. Johan Nijenhuis & Co is verantwoordelijk voor de productie, in samenwerking met Omroep Max. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. Naast de rol van scenarioschrijver vervult Herman Finkers ook een hoofdrol in de film, samen met Johanna ter Steege, Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel en Daphne Bunskoek. September Film Distribution verzorgt de filmdistributie van DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD, die in release ging op 13 februari en momenteel in 155 bioscopen draait. De film behoudt al 4 weken lang de nummer-1 positie.De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en per 2020 aan korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.