compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Playing the Victim winnaar filmfestival Rome

Playing the Victim winnaar filmfestival Rome

Eerste editie filmfesival succes

24-10-2006 ROME - Afgelopen weekend werd de eerste editie van het RomeFilmfest afgesloten. De Russische regisseur Kiril Serebrennikov won met zijn film "Playing the Victim" de hoofdprijs.

Delen op facebook

Het de organisatie van het nieuwe filmfestival heeft grote plannen. Op korte termijn wil men behoren tot de top vijf van belangrijkste filmfestivals in Europa. Om deze plannen kracht bij te zetten wist de organisatie sterren als Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Richard Gere, George Clooney en Robert De Niro te strikken.

Anders dan bij gevestigde festivals als Cannes, Venetië en Berlijn, werden films in Rome beoordeeld door een jury bestaande uit vijftig filmliefhebbers uit de hoofdstad. Voorzitter van deze omvangrijke jury was de regisseur Ettore Scola (Una Giornata Particolare). RomeFilmFest wil zich op deze manier presenteren als een modern filmfestival, waarbij het publiek een belangrijk aandeel heeft.

De jury verkoos de Italiaanse acteur Giorgio Colangeli tot beste mannelijke acteur voor zijn rol in L' Aria salata. De Française Ariane Ascaride werd voor haar rol in "Armenia" verkozen tot beste actrice.

Serebrinnikov's "Playing the Victim" werd tot winnaar van het fesival uitgeroepen. De film is een komische bewerking van Shakespeare's toneelstuk Hamlet, waarbij de tekortkomingen van de Russische rechtstaat onder de loep worden genomen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.