compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Poeslief grijpt Kristallen Film

Poeslief grijpt Kristallen Film

Poeslief, een ode aan alle katten en poezen van Nederland, is een documentaire die inmiddels door 10.000 bezoekers in de filmtheaters en bioscopen is gezien. Hiermee heeft de documentaire de Kristallen Film-status behaald.

Abatutu © 2020 NFF/Friso Spoelstra

Abatutu © 2020 NFF/Friso Spoelstra

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Filmkat Abatutu die in de documentaire de hoofdrol vervult, ontving vandaag de Kristallen Film Award. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Poeslief is de eerste Nederlandse documentaire in coronatijd die een Kristallen Film Award ontvangt.

Poeslief is een documentaire over en van Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland. Hij geeft een inkijkje in zijn leven als BK'er; Bekende Kat. Daarnaast voorziet hij ingezonden filmpjes van andere katten van deskundig commentaar, met de stem van Nicolette Kluijver.Poeslief is geregisseerd door Mark Verkerk (De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad) en geschreven door Dennis Gerritsen en Trui van der Brug.
M&N Film Distribution produceerde de documentaire en verzorgt ook de distributie. Poeslief is na de coronalockdown weer in 35 filmtheaters en bioscopen te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.