compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Porselein, Deux en Filles de Joie op het IFFR

Porselein, Deux en Filles de Joie op het IFFR

Op het International Film Festival Rotterdam (22 januari – 2 februari 2020) zijn er vier films te zien van Gusto Entertainment, waaronder het indrukwekkende Nederlandse drama Porselein, de intieme film Deux en de rauwe Filles de joie.

Still uit Porselein © 2019 Gusto Films

Still uit Porselein © 2019 Gusto Films

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De vierde film is Kala Azar (van regisseur Janis Rafa), een bijzondere Nederlands-Griekse film die ook geselecteerd is voor de Tiger Competition.

Porselein | bioscooprelease: 12 maart 2020
Zakenman Paul (Tom Vermeir) laat niets aan het toeval over. Met het fortuin dat hij heeft verdiend denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn vrouw Anna (Laura de Boer) en hun zoontje Thomas. Met z’n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog en onaantastbaar boven de stad. Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

Deux | bioscooprelease: 16 april 2020
De gepensioneerde Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar.

Filles de joie | bioscooprelease: 30 april 2020
In Filles de Joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle (Sara Forestier), Conso (Annabelle Lengronne) en Dominique (Noémie Lvovksy), die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden. Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

Kala azar | bioscooprelease: zomer 2020
In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft een jong stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen en later de as aan de eigenaren terug te geven. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap geeft het stoïcijnse doorzettingsvermogen van het stel ruimte om hun liefde te laten groeien, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden. Zal dat het einde van hun relatie en hun baan betekenen?

Releases van Gusto Entertainment in 2019 en 2020:

It Must Be Heaven – 19 december 2019
Au nom de la terre – 23 januari 2020
Guns Akimbo – 5 maart 2020
Porselein – 12 maart 2020
Paradise drifters – 2 april 2020
Deux – 16 april 2020
Filles de joie – 30 april 2020
"Evge" – 21 mei 2020
Noura's Dream – 18 juni 2020
Kala azar – zomer 2020
Vliegende Vissen Verdrinken Niet – 2 december 2020

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.