compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Potter-acteur krijgt plaats in Portrait Gallery

Potter-acteur krijgt plaats in Portrait Gallery

Radcliffe jongste niet-koninklijke geportreteerde ooit

13-4-2006 DEN HAAG - Daniel Radcliffe, de bebrilde Britse jongen die in de film Harry Potter speelt, krijgt woensdag een plaats in de National Portrait Gallery in Londen, waar portretten van beroemde Britten hangen.

Delen op facebook

De 16-jarige Radcliffe is de jongste niet tot de koninklijke familie behorende Brit die ooit een plaats in de National Portrait Gallery heeft gekregen. Het portret is geschilderd door de Britse schilder Stuart Pearson Wright. Radcliffe, die in de verfilming van de boeken van J.K. Rowling over magische krachten beschikt, is op het portret op een peinzende manier in beeld gebracht.

Radcliffe was vorig jaar te zien in Harry Potter and the Goblet of Fire. De film werd onlangs op DVD uitgebracht. De acteur zal in 2007 meespelen in het vijfde deel van de Harry Potter-reeks: Harry Potter and the Order of the Phoenix. In de tussentijd zal hij ook te zien zijn in de Australische film December Boys, over vier weeskinderen die hun vriendschap zien veranderen in onderlinge strijd als ze een koppel ontmoeten dat één van hen wil adopteren.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.