compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Première Catacombe in beeld
Fotoreportage

Première Catacombe in beeld

4-9-2018 Gisteravond was onze fotograaf bij de feestelijke première van de nieuwe Nederlandse speelfilm CATACOMBE, een film die zich afspeelt op en rond het voetbalveld. Het wordt het speelfilmdebuut van van zanger/rapper Willem de Bruin.

Delen op facebook

De voetbalfilm Catacombe speelt zich af in de schemerwereld van match-fixing en andere criminele activiteiten rond een gewezen voetbaltalent met gokschulden bij een laaggeplaatste club in het betaalde voetbal.

Voetbalfilms zijn heel schaars, wat opvallend is in een voetbalgekke land als Nederland. Regisseur Victor Ponten debuteert als solo-regisseur, eerder maakte hij samen met co-regisseur Jim Taihuttu de vaak gelauwerde film Rabat (2012). Hij produceerde ook de eerste langspeelfilm van Taihuttu Wolf (2013). Ponten heeft ervaring met groezelige werelden treffend in beeld te brengen.


Zanger/rapper Willem de Bruin liet eerder al in de videoclips van 'The Opposites' zien dat hij acteertalent bezit, in Catacombe pakt hij meteen de hoofdrol.

Zijn 'love-interest' en 'voetbalvrouw' is Liliana de Vries, die eerder al liet zien in Mannenharten 1 & 2 en Bon Bini Holland dat zij zo'n personage overtuigend neer kan zetten. Dit is meteen haar meest dramatische rol tot nu toe, aangezien dat zij vooral in lichtvoetige romantische komedies en feelgood-films heeft gespeeld.

Ook ex-profvoetballer Glenn Helder maakt zijn speelfilmdebuut als als lid van de technische staf van de voetbalclub van de geplaagde voetballer in de film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.