compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Première 'Kill Bill 2' op Fantastic Film Festival

Première 'Kill Bill 2' op Fantastic Film Festival

8-4-2004 AMSTERDAM - Nederland beleeft op woensdag 21 april de Europese première van de film 'Kill Bill Vol. 2' van regisseur Quentin Tarantino. Dat heeft Amsterdam Fantastic Film Festivaldirecteur Jan Doense bekendgemaakt.

Delen op facebook

Kill Bill: Vol. 2, het slotstuk van het tweeluik over een bruid - gespeeld door Uma Thurman - die de moordenaars van haar man vermoordt, is de slotfilm van het 20e Amsterdam Fantastic Film Festival.

De openingsfilm van het festival is de western Blueberry. ''We zijn ontzettend blij met beide films'', vertelt Doense. ''Ze maken beter dan ooit duidelijk waar het festival voor staat. Het genre fantastische films beperkt zich al lang niet meer tot keiharde horror als Hellraiser of "Nightmare on Elmstreet". Dat misverstand proberen we dit jaar meer dan ooit tevoren uit de weg te ruimen.''

Veertig films

Het 20e Amsterdam Fantastic Filmfestival vindt plaats van 14 tot en met 21 april in Cinerama, Melkweg en Paradiso. In het hoofdprogramma worden bijna veertig nieuwe films getoond - van ruim 25 Nederlandse premières - in de genres fantasy, horror en sciencefiction.

Het grote retrospectief wordt dit jaar gewijd aan filmmaker Peter Jackson, die op de afgelopen Oscar-uitreiking elf beeldjes kreeg toebedeeld voor The Lord of the Rings: The Return of the King. Regisseur Jackson brak begin jaren negentig door met een drietal zogenoemde splatterkomedies (Bad Taste, Braindead, The Frighteners) die onder fans een legendarische status verworven. ''We krijgen al jaren verzoeken om eens een retro aan Jackson te wijden'', aldus Doense.

Win vrijkaartjes voor een film naar keuze op het AFFF en doe mee aan de prijsvraag!


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.