compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Première Pietje Bell in honderd bioscopen

Première Pietje Bell in honderd bioscopen

14-10-2002 De nieuwe Nederlandse familiefilm 'Pietje Bell' zal zondag 17 november in honderd Nederlandse bioscopen in heel Nederland een feestelijke première beleven. Dat heeft distributeur Buena Vista bekendgemaakt.

Delen op facebook

Alle bioscopen zullen een rode loper uitleggen en de eerste voorstelling met premièrewaardige feestelijkheden omlijsten. De bedoeling is dat ook alle bezoekers die eerste dag in feestelijke kleding naar de film gaan. Het is de eerste keer dat in Nederland een film met honderd feestelijke voorstellingen aan het publiek wordt gepresenteerd. De cast en de crew van de film zullen de hele dag meerdere voorstellingen in het land aandoen.

Pietje Bell is geregisseerd door Maria Peters. Eerder verfilmde Peters onder meer Kruimeltje. Net als Pietje Bell is deze film ook op een boek van schrijver Chris van Abkoude gebaseerd. 'Kruimeltje' was met ruim 1,3 miljoen bezoekers de best bezochte Nederlandse film van de afgelopen tien jaar.

'Pietje Bell' vertelt het verhaal van een Rotterdamse kwajongen met een gouden hart. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door onder meer Angela Groothuizen, Arjan Ederveen, Rick Engelkes en Willem Nijholt. Een belangrijke bijrol is weggelegd voor Sinterklaas. Ook hij zal op verschillende premières acte de presence geven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.