compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Première Richting West op Nederlands Film Festival
Fotoreportage

Première Richting West op Nederlands Film Festival

Winnaars Tuschinsky Award, Nominaties NOFF bekend,

24-9-2010 De film Richting west ging in première tijdens van het Nederlands Film Festival. Eerder die dag werden de nominaties voor de NOFF Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de MTV Videoclip Prijs bekendgemaakt. Vanochtend zijn de Tuschinski Award, de Dioraphte Stimuleringsprijs en de NVS Producenten Award uitgereikt.

Delen op facebook
Première Richting West op Nederlands Film Festival

Première Richting West op Nederlands Film Festival

Biosagenda stond bij de rode loper en en legde de plechtigheid vast op de gevoelige digitale plaat met onder andere Susan Visser, Viggo Waas en Tooske.


Verder tijdens het festival

NOMINATIES NEDERLANDS ONLINE FILM FESTIVAL (NOFF) BEKEND
Voor het NOFF zijn dit jaar 78 korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en videoclip geselecteerd.


De vakjury, bestaande uit Geert-Maarten van der Jagt (manager AV Productions, MTV), Eugenie Jansen (regisseur en scenarioschrijver), Mijke de Jong (regisseur en scenarioschrijver), Lotje Sodderland (producer, Submarine Channel) en Hadewych Minis (actrice), heeft voor de NOFF Fictie Prijs de volgende films genomineerd:

• THEY SHOOT HORSES, Ruut van der Beele
• DE MUUR, Michiel Vaanhold
• HOOFDROL, Jonathan Kray

Voor de Holland Doc 24 Documentaire Prijs zijn de volgende documentaires genomineerd:

• PRETTIG GESTOORD, David Franjic
• HANDS, Risk Hazekamp
• THE LAST SUN, Daniel Kuipers

Voor de MTV Videoclip Prijs zijn de volgende videoclips genomineerd:

• HEY GIRL (Daybroke), Niels Bourgonje.
• BORN TO PERFORM (Anne Soldaat), Matthijs van der Ven
• TOO FAR GONE (Chef’ Special), Wouter Prudon

Voor de NOFF Publieksprijs zijn er tot nu toe ruim 12.000 stemmen uitgebracht op de NOFF-films via www.noff.nl. Er kan nog tot en met woensdag 29 september op de website gestemd worden. De film met de hoogste score wint de NOFF Publieksprijs. Het publiek maakt daarbij kans op een Canon camcorder.

De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 30 september 2010 in de Talkshow met Claudia de Breij in het Festivalpaviljoen op de Neude. Tijdens de Talkshow worden ook de prijzen uitgereikt: € 2.500,- voor de NOFF Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de Publieksprijs. Voor de MTV Videoclip Prijs stelt Cam-a-lot apparatuur beschikbaar voor het opnemen van een nieuwe clip of korte film, ter waarde van € 2.500,-.

WINNAARS TUSCHINSKI AWARD, DIORAPHTE STIMULERINGSPRIJS EN NVS PRODUCENTEN AWARD
Deze studentenprijzen worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. De winnaars zijn Eché Janga met de film MO (Tuschinski Award), Ruud Lenssen met de film KATHEM & CHRIS (Dioraphte Stimuleringsprijs) en producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen voor de films MO en WINTERSLAAP IN LUKIMOR (NVS Producenten Award).

Leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten bekroonden dit jaar MO van Eché Janga met de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en krijgt daarmee € 5.000,- van Pathé Cinemas BV. In de korte film MO ondervinden twee jeugdvrienden tegen de achtergrond van Amsterdam Geuzeveld-Slotermeer hoe lastig het is om hun vriendschap te onderhouden. Beiden vinden hun eigen weg, die hen verder van elkaar brengt.

De Dioraphte Stimuleringsprijs voor de beste afstudeerfilm van een van de overige academies in Nederland is uitgereikt aan KATHEM & CHRIS van Ruud Lenssen gemaakt voor de Willem de Kooning Academie. Deze korte documentaire gaat over de vriendschap tussen ex-asielzoeker Kathem en Limburger Chris die met elkaar bevriend zijn. Chris helpt Kathem bij zijn integratie in het Limburgse dorp Tienray. De Dioraphte Stimuleringsprijs bestaat uit een bedrag van €5.000,-.

Producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen zijn met hun afstudeerfilms MO en WINTERSLAAP IN LUKIMOR door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de NVS Producenten Award van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. ‘Een kei in het oplossen van onvoorziene omstandigheden op locatie. Al deze punten zijn van toepassing op deze producenten, die met de gehele cast en crew hebben aangetoond dat 1 en 1 bij film 3 kan worden’, aldus de jury. De prijs voor het beste productietalent van de nieuwe lichting, bestaat uit een bedrag van €5.000,-


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.