compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Premièrefoto's Luizenmoeder de Film
Luizenmoeder - De Film Fotoreportage

Premièrefoto's Luizenmoeder de Film

De versoepeling van de coranamaatregelen is duidelijk merkbaar. De eerste filmpremière dit seizoen met een volle loper als vanouds. Pikant detail Ilse Warringa: de actrice, schrijfster en regisseur van de film moest vanwege gezin-quarantaine thuis blijven.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met heel veel pers en veel gasten was de première een ouderwetse rode loper evenement. Het was eigenlijk wel een drama voor Ilse Warringa: de actrice, schrijfster en regisseur van Luizenmoeder - De Film die de première van 'haar' film in Pathé Tuschinski moest missen vanwege corona. Haar gezin testte de dag ervoor positief op corona waardoor Warringa in quarantaine moest en de avond via een livestream moest volgen.Ilse Warringa: "Tot mijn grote teleurstelling kan ik vandaag niet aanwezig zijn bij de première van LUIZENMOEDER - DE FILM. Gisteren werd duidelijk dat leden uit mijn gezin positief zijn getest op corona. Ondanks dat ik zelf negatief getest ben en me goed voel, zijn de maatregelen helder en daarom moet ik thuisblijven.

Het is ontzettend zuur omdat ik zo trots ben op de film, de cast, de crew en alle andere betrokkenen. Dat had ik heel graag eindelijk samen gevierd, maar we leven in rare tijden en het grotere belang prevaleert. Ik hoop dat iedereen in Nederland de film gaat zien en ik wens mijn geliefde collega’s een geweldige avond toe! Only together we can make this light!" Met die laatste Engelse zin verwijst Warringa handig aan de titelsong van de film.

Over Luizenmoeder – De Film

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Klas uit Luizenmoeder de Film

Klas uit Luizenmoeder de FilmEr is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.De twee seizoenen van de tv-serie De Luizenmoeder braken in 2018 en 2019 record na record. Naar de best bekeken aflevering keken destijds 5,1 miljoen Nederlanders. De serie werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf en een Zilveren Krulstaart (beste script) en werd genomineerd voor de Gouden Televizierring. Ilse Warringa won voor haar rol als Juf Ank zowel een Zilveren Televisiester als een Gouden Kalf.

LUIZENMOEDER - DE FILM is vanaf 28 juli te zien in de bioscoop. De kaartverkoop gaat vandaag van start.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.