compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Prijzen voor Harry Potter en de VPRO

Prijzen voor Harry Potter en de VPRO

21-10-2002 De Cinekid Film Awards zijn dit jaar toegekend aan een Iraanse, een Japanse en een Deense film. Drie jeugdseries van VPRO's Villa Achterwerk zijn bekroond met de Kinderkast-televisieprijs. De cd-rom van Harry Potter en de Steen der Wijzen viel in de prijzen bij de Nieuwe Media Award.

Delen op facebook

De uitreikingen vonden plaats in de Vondelkerk, als afsluiting van het jaarlijkse film-, televisie- en nieuwe mediafestival Cinekid. De afgelopen week konden kinderen in Amsterdam in diverse zalen kennismaken met de nieuwste jeugdfilms uit de hele wereld, een selectie van televisieprogramma's uit binnen- en buitenland en sites, cd-roms en interactieve installaties.

De Iraanse film De Vogeltjesvanger, een pleidooi voor persoonlijke vrijheid, kreeg samen met de Japanse film Spirited Away, een reis door een land van dromen en nachtmerries, de Cinekid Film Award van de vakjuryprijs. De publieksprijs ging naar Kraak!, een Deense film over drie kinderen die inbreken in een bank.

Verder was er de jaarlijkse Nederlandse Kinderkast-televisieprijs. De vakjury onderscheidde de VPRO-documentaire De Achtertuin van Jan Wolkers in de categorie non-fictie. Poppentje (VPRO) vond de jury, evenals vorig jaar, het beste fictieprogramma.

De publieksjury koos ook voor een VPRO-programma: 'De Familie van der Ploeg' (fictie) en 'Het Klokhuis' van de NPS (non-fictie).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.