compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Prijzenregen bij kortefilmfestival

Prijzenregen bij kortefilmfestival

15-4-2018 Zaterdagavond tijdens de tiende editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen werden prijzen voor de beste korte films van Europa uitgereikt. Update: Zondag won Sanne Rovers publieksprijs Go Short met docu 'De Spelende Mens'.

De korte film JUCK (THRUST) van Olivia Kastebring, Julia Gumpert en Ulrika Bandeira krijgt speciale vermelding van twee jury's © 2018 BiosAgenda.nl

De korte film JUCK (THRUST) van Olivia Kastebring, Julia Gumpert en Ulrika Bandeira krijgt speciale vermelding van twee jury's © 2018 BiosAgenda.nl

DE PRIJZEN
UPDATE: Documentaire De Spelende Mens beste korte film volgens publiek
De documentaire "De Spelende Mens" (Homo Ludens) van de Nederlandse regisseuse Sanne Rovers werd door het publiek gekozen als beste korte film van Go Short 2018. Sinds het begin van het filmfestival mocht het publiek stemmen op hun favoriete film. "Rewind Forward" van Justin Stoneham en "Hallo Salaam" van Kim Brand eindigden op de respectievelijke tweede en derde plek.


In de Europese Competitie won "Strange Says the Angel" van Shalimar Preuss de award voor beste fictiefilm. "Anthony, The Invisible One" van Maya Kosa en Sergio de Costa won de prijs voor beste documentaire. De prijs voor beste korte kunstfilm is gewonnen door "Orogenesis" van Boris Labbé. Coyote van Lorenz Wunderle ging er als winnaar van de beste animatiefilm vandoor.

De award voor de beste Nederlandse korte film ging naar "LISTEN" van Astrid Bussink. De jury gaf de Go Short Encouragement Award aan "Sog" van Jonatan Schwenk. De jongerenjury kende de MovieZone award toe aan "Wild Horses" van Rory Alexander Steward.

Zowel de Europese Competitie jury als de Nederlandse Competitie jury onderscheidden een film met een Special Mention. Vanwege het actuele onderwerp konden de juryleden van de Europese Competitie de korte film Juck (THRUST) van Olivia Kastebring, Julia Gumpert en Ulrika Bandeira niet negeren. Volgens de jury moet de film, die gaat over hoe we onze identiteit vormgeven, niet alleen door vrouwen maar ook door mannen gezien worden. De Nederlandse Competitie Jury gaf een Special Mention aan Word! van "Amos" Mulder vanwege de onderscheidende en uitmuntende kwaliteiten van de filmmaker.

Enkele leden van de dansgroep die in de film Juck een prominente rol speelde, waren aanwezig op het festival en figureerde zaterdagmiddag in het centrum van de stad in een flash-mob. De flash-mob echode de menselijk keten uit de korte film, wat de nodige bekijks trok van het winkelend publiek. De film Juck (Oprijden) is een combinatie van een documentaire vermengt met dans van een damesdansgroep.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.