compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Programma 4e editie DBUFF bekend

Programma 4e editie DBUFF bekend

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF 2017) opent op 1 november met de Europese première van Til Death Do Us Part, een spannende thriller waarin een vrouw probeert te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot.

Programma 4e editie DBUFF bekend

Programma 4e editie DBUFF bekend

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Da Bounce Urban Film Festival 1 t/m 5 november in Pathé Arena & Bijlmerparktheater.

DBUFF 2017: Premières, Q&A’s en debat
Het aanbod van het Da Bounce Urban Filmfestival strekt zich uit van mainstream komedie tot arthouse cinema. Het festival programmeert zowel speelfilms, documentaires, televisiedrama en korte films. Een groot aantal films werden niet eerder in de Nederlandse bioscopen vertoond. Zo zijn er Europese premières van nieuwe films als Gook (VS 2017, Justin Chon) die begin dit jaar de publieksprijs won op het Sundance Film Festival, Saturday Church (VS 2017, Damon), een verrassende musical over de coming-out van een 14-jarige jongen, de hilarische komedie Boo 2: A Madea halloween (VS 2017, Tyler Perry) en de Nigeriaanse romantische komedie The Royal Hibiscus Hotel (Nigeria 2017, Ishaya Bako). Ook gaan in première de documentaires Tell Them We Are Rising: The Story of Black Colleges and Universities ( VS 2017, Stanley Nelson) en Olympic Pride, American Prejudice (Dui/VS 2016, Deborah Riley Draper) over de Afrikaans-Amerikaanse atleten die, naast Jesse Owens, aan de Olympisch Spelen van 1936 meededen. Bijzonder is het korte filmproject Our 100 days, 7 korte films van zwarte filmmakers over de eerste 100 dagen van de regeerperiode van Trump.

Aanwezig op het festival zijn onder meer de makers van de populaire documentaireserie Black Love (VS, 2017) Codie & Tommy Oliver. Zij zullen na de vertoning een gesprek voeren met een aantal bekende koppels over hun relatie. Datari Turner, regisseur van de documentaireserie Growing Up Hip-Hop (VS 2016) en producer van boven genoemde film Gook zal na afloop van de screenings aanwezig zijn voor een Q&A.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.