compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Programma Film Fest Gent 2020 bekend

Programma Film Fest Gent 2020 bekend

Film Fest Gent kiest dit jaar onder meer voor de Duitse cinema, blijvende aandacht voor korte films en aandacht voor genderproblematiek. Vanaf dit jaar is er een nieuwe categorie 'Official Selection: Masters & New Voices'. Internationale gast is Viggo Mortensen.

Delen op facebook
Programma Film Fest Gent 2020 bekend

Programma Film Fest Gent 2020 bekend

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Van een aanvankelijk gevreesd tekort aan ‘filmgrondstof’ blijkt uiteindelijk geen sprake. Naast de Gouden Beer uit Berlijn, There Is No Evil van Mohammad Rasoulof, vertoont Film Fest Gent straks het rechtstreeks uit Venetië komende en met de Gouden Leeuw bekroonde Nomadland van Chloé Zhao, Ghosts van Azra Deniz Okyay, I Am Greta van Nathan Grossman. Gagarine van Fanny Liatard & Jérémy Trouilh is het vlaggenschip onder de op Film Fest Gent vertoonde films die een kwaliteitslabel Cannes 2020 meekregen.

Ook het aantal films - ongeveer 110 lange, een dertigtal korte, plus twee televisieseries - verschilt amper met vorige edities. Ze werden door programmadirecteur Wim De Witte en zijn team gekozen uit de ruim 1.000 ingezonden screeners en de honderdvijftig fysiek of digitaal geziene festivalfilms uit Berlijn, Cannes, Karlovy Vary, Locarno, Toronto, Venetië en andere.

Naast het fysieke festival is er voor het eerst een digitaal platform waarop mensen tijdens de festivalperiode een grote selectie aan festivalfilms zullen kunnen bekijken.

Gasten op Film Fest Gent

De coronacrisis laat zich onvermijdelijk voelen in het aantal gasten dat fysiek zal kunnen aanwezig zijn tijdens het komende festival. Toch slaagt Film Fest Gent erin om grote namen naar Gent te halen. Op kop staat Viggo Mortensen, die halverwege het festival zijn regiedebuut Falling komt voorstellen, waarvoor hij overigens ook de muziek componeerde en het script schreef. Ook verwelkomt het festival de Franse actrice en regisseur Maïwenn, die haar autobiografische portret "ADN" presenteert in competitie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.