compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Programma filmfestival Venetië bekendgemaakt

Programma filmfestival Venetië bekendgemaakt

Weinig Amerikaanse producties door staking scriptschrijvers

Op 27 augustus gaat het 65ste filmfestival van Venetië van start. Net als het geval was bij het filmfestival van Cannes zullen er minder Amerikaanse producties dan voorgaande jaren te zien zijn door de staking van de scriptschrijvers eerder dit jaar.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Veel premières van producties die te maken hadden met de staking zijn uitgesteld tot december, waardoor een wereldpremière in Venetië er niet meer in zit. De programmering van het prestigieuze festival bestaat daarom veelal uit Europese en Aziatische films.

Enkele producties die wel het levenslicht zien in augustus zijn openingsfilm Burn After Reading met Brad Pitt en George Clooney van de gebroeders Coen, The Wrestler van Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, Pi) en Jonathan Demmes Rachel Getting Married met Ralph Fiennes.

Dit jaar zullen maar liefst vier Italiaanse films meedingen naar de Gouden Leeuw: Il papà di Giovanna, Un Giorno perfetto, BirdWatchers en Il seme della discordia. Nog nooit deden zoveel binnenlandse films mee aan het festival.

In totaal doen 21 films mee in de race om een Gouden Leeuw. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Ang Lee's Lust, Caution. Het festival start 27 augustus en duurt tot 6 september.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.