compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Publiek verkiest 'Knetter' op Cinekid

Publiek verkiest 'Knetter' op Cinekid

Knetter deelt prijs met Noorse film

1-11-2005 De film Knetter heeft zaterdag de publieksprijs gewonnen op het Amsterdamse Cinekidfestival, het grootste jeugdfilmfestival ter wereld. De film, die eerder het festival opende, moest de prijs delen met het Noorse Venner for livet (Vrienden voor het leven) van regisseur Arne Lindtner Naess. Het is de eerste keer dat twee producties dezelfde waardering kregen van de kinderen: ruim een negen. Het prijzengeld, 15 duizend euro, moeten de filmmakers delen.

Delen op facebook

Martin Koolhoven regisseerde Knetter. Hij scoorde dit jaar al eerder een hit met de komedie Het Schnitzelparadijs. Knetter vertelt het verhaal van de 9-jarige Bonnie. Bonnie heeft een rare moeder, gespeeld door Carice van Houten. Ze is namelijk manisch-depressief, waardoor ze de ene keer heel vrolijk en dan weet heel somber is. Bonnie zorgt daardoor meer voor haar moeder dan omgekeerd.

De vakjury van het festival koos Italianetz (De kleine Italiaan) van de Rus Andrei Kravchuk tot beste jeugdfilm. Eervolle vermeldingen waren voor de Ierse productie The Mighty Celt en de Iraanse film Hayat.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.