compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Publiek verkiest Zwartboek tot beste film ooit

Publiek verkiest Zwartboek tot beste film ooit

Film Paul Verhoeven bovenaan NL film top 50

3-10-2008 Bijna 15 duizend keer werd er gestemd voor de Nederlandse Film Top 50, een initiatief van Nederland 2 in samenwerking met Cinema.nl, de VPRO en het Nederlands Film Festival (NFF). Zwartboek werd het vaakst genoemd als beste Nederlandse film aller tijden.

Delen op facebook

Een maand lang mocht er gestemd worden op de website NLfilmtop50.nl. In 1999 vond er voor het laatst een stemming plaats voor de beste Nederlandse film. Paul Verhoeven's Turks Fruit werd toen nummer één.

Ook dit jaar staat een film van Verhoeven bovenaan de lijst. Het oorlogsepos Zwartboek gaat over de joodse Rachel Steinn, die onder het pseudoniem Ellis de Vries weet aan te pappen met een Duitse officier. De film werd uitgebracht in 2006 en bracht ruim 7,5 miljoen euro op.

Paul Verhoeven doet het erg goed bij het Nederlandse publiek. Ook zijn films Soldaat van Oranje (derde plaats) en Turks Fruit (vijfde plaats) scoorden hoog.

De bekendmaking van de film top 50 vond plaats tijden het NFF, dat vandaag haar laatste dag ingaat met de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Top vijf Nederlandse films:
Zwartboek - Paul Verhoeven
Simon - Eddy Terstall
Soldaat van Oranje - Paul Verhoeven
Alles is liefde - Joram Lürsen
Turks Fruit - Paul Verhoeven


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.