compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Publieksprijs voor boekverfilmingen

Publieksprijs voor boekverfilmingen

Publiek spreekt zich uit of film beter is dan het boek

18-8-2011 : De filmprijs voor boekverfilmingen tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen valt nu onder auspiciën van de boekenuitgevers.

Delen op facebook

De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) laat het publiek tijdens het Film by the Sea filmfestival in Vlissingen stemmen op hun favoriete boekverfilming en reikt op basis hiervan de CPNB Film- en Literatuurprijs uit.

De meeste grote speelfilms in Nederland zijn boekverfilmingen, zoals afgelopen jaar Tirza, Sonny Boy en Black Butterflies. De prijs is een voortzetting van de eerdere PZC Award (van de regionale krant): eerder vielen hiervoor in de prijzen Oorlogswinter van Martin Koolhoven (2009) en "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire" van Lee Daniels (2010).

CPNB organiseert jaarlijk de Boekenweek met Boekenbal en Boekenweekgeschenk. Andere prijzen van de CPNB zij de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Film by the Sea kent ook nog een Film & Literatuur Award (sinds 2000) welke door een jury wordt toegekend, een Lifetime Achievement Award en een Publieksprijs.

Openingsfilm van het festival is de Woody Allen film Midnight in Paris. Vorig jaar was de film The American van Anton Corbijn de openingsfilm.

Het filmfestival Film by the Sea wordt voor de dertiende keer gehouden en is van 9 tot 18 september.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.