compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ramses Shaffy krijgt Koninklijke onderscheiding

Ramses Shaffy krijgt Koninklijke onderscheiding

26-9-2002 Ramses Shaffy heeft woensdag tijdens de openingsavond van het 22e Nederlands Film Festival de koninklijke onderscheiding in de rang van Ridder van de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen.

Delen op facebook

De versierselen werden opgespeld door Staatssecretaris Cees van Leeuwen van Cultuur en Media. Van Leeuwen prees Ramses Shaffy om zijn bijdrage aan het Nederlandse culturele leven als zanger, componist en acteur. Hij dankte hem voor het feit dat hij met zijn gehele oeuvre het Nederlandse publiek het beste van zichzelf heeft gegeven.

Ramses Shaffy was eregast bij de vertoning van de Openingsfilm Ramses, een portret over zijn persoon van regisseur Pieter Fleury. 'Ramses' is vanaf 17 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Behalve 'Ramses' gaan ook de De Nederlandse speelfilms Loenatik - de Moevie, Ja Zuster, Nee Zuster, Moonlight, Rana's Wedding, Swingers, en Valentín tijdens het Nederlands Film Festival feestelijk in premiere.

Voor het complete programma van speelfilms en lange documentaires op het Nederlands Film Festival, kunt u terecht bij de stadsagenda van Utrecht op deze website.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.