compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ratatouille voorzichtig naar eerste plek in VS

Ratatouille voorzichtig naar eerste plek in VS

Matige opening voor Disney/Pixar-film

3-7-2007 De recensies voor de nieuwste animatiefilm uit de stal van Disney en Pixar, Ratatouille, waren bijzonder positief. Sommigen spraken over de beste film van het jaar. Toch was de openingsopbrengst van 47 miljoen dollar aan de matige kant.

Delen op facebook

Ratatouille had hevige concurrentie van een andere film met goede kritieken: Die Hard 4.0 ('Live Free or Die Hard' in de VS). De actiefilm met Bruce Willis in de hoofdrol kwam binnen achter Ratatouille met een opbrengst van 33 miljoen dollar.

De nieuwste animatiefilm van Disney en Pixar gaat over een jonge rat die in een Parijse bistro woont. Hij droomt ervan om zelf chef te worden van het restaurant, maar wordt hierin gehinderd door zijn familie en het rat-onvriendelijke personeel van de bistro.

Hoewel de film overtuigend de eerste plaats innam, was de opbrengst de laagste sinds A Bug's Life in 1998. Films als Cars en The Incredibles stormden overtuigend de box offices binnen met opbrengsten van respectievelijk $60,1 miljoen en $70,5 miljoen dollar. Toch verwacht Disney dat Ratatouille op de lange termijn en na de internationale première succesvol zal blijken.

In Nederland gaat de animatiefilm over de culinaire behendige muis op 1 augustus in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.