compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > RCV Entertainment koopt rechten 'Hotel Rwanda'

RCV Entertainment koopt rechten 'Hotel Rwanda'

18-6-2004 HILVERSUM - Distributeur RCV Entertainment heeft deze week de rechten gekocht van de film 'Hotel Rwanda' van regisseur Terry George met in de hoofdrollen Don Cheadle, Nick Nolte en Joaquin Phoenix. Dit werd vandaag door het bedrijf bekendgemaakt.

Delen op facebook

Hotel Rwanda is het indrukwekkende verhaal van de Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) die in Rwanda het vijf-sterren Hotel des Milles Collines runt. Tijdens de burgeroorlog begin jaren '90 tussen de Hutu's en Tutsi's, biedt Paul onderdak aan duizenden Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevonden zich vooral zakenmensen, politici en andere leden van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit waren van Hutu-milities. Daarnaast vecht Paul ook voor zijn eigen leven en dat van zijn vrouw en kind.

Regisseur Terry George noemt de bloedbaden die vanaf 7 april 1994 plaatsvonden ''één van de grootste collectieve schandes ter wereld''. George wilde graag een film maken waarin het persoonlijke verhaal van iemand centraal staat maar wel met een diepere, politieke achtergrond. Het is een liefdes- en levensverhaal van een gewone man die de moed, kracht en het vermogen had om zich onbaatzuchtig op te stellen en zo het leven van duizenden mensen wist te redden.

Don Cheadle, die bekend werd door zijn rollen in Traffic en Ocean's Eleven, speelt in de film de hoofdfiguur Paul Rusesabagina. Nick Nolte en Joaquin Phoenix nemen respectievelijk de rol van kolonel en politiek verslaggever op zich.
Een releasedatum is door de distributeur nog niet bekendgemaakt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.