compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Frozen 2 (SPOILER VRIJ)
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Recensie Frozen 2 (SPOILER VRIJ)

Het is alweer 6 jaar geleden dat de eerste Frozen film in de bioscoop te zien. 20 November gaat Frozen 2 in premiere en kunnen we weer kijken naar de avonturen van Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven. Redacteur Ilse mocht eerder naar de bioscoop in Amsterdam om Frozen 2 al te gaan kijken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De eerste film vertelde het verhaal van de zussen Anna en Elsa. Zij moeten de vloek van de eeuwige winter die door Elsa haar krachten is veroorzaakt opheffen. Tijdens dat avontuur ontmoeten ze de sneeuwpop Olaf en de jongen Kristoff met zijn rendier Sven. De eerste film eindige met de hereniging van de zussen.

De tweede film laat zien dat de band alleen maar sterker is geworden. Ze moeten namelijk het koninkrijk Arendelle verlaten om te reizen naar een oud, herfstgebonden bos van een betoverd land. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van Elsa's krachten om hun koninkrijk te redden. Gelukkig kunnen ze ook op de hulp van Olaf, Sven en Kristoff rekenen.

Het is altijd een risico om een tweede film te maken als de eerste film zo'n ongelooflijk succes is geweest omdat het altijd gezien kan worden als een slap aftreksel. Daarom hield ik mijn hart vast toen ik de bioscoop instapte om de film te gaan zien. In de eerste scene werd al meteen een belangrijk deel van de plot uitgelegd waardoor het verwarrend overkwam omdat ik er nog niet helemaal bij was en er meteen in werd gegooid. Gelukkig werd het later in de film nog wel herhaalt en duidelijk uitgelegd waardoor alles weer op zijn plek kwam.Ze hebben naar de fans geluisterd die de sneeuwpop Olaf een speciaal plekje hebben gegeven want hij is veel meer te zien in de film en brengt zeker meer humor in de film. Het verhaal heeft veel belangrijke onderliggende lessen voor het jongen publiek bijvoorbeeld dat je altijd mag voelen hoe je je wilt voelen en dat daar niks mis mee is. Het verhaal wordt natuurlijk weer ondersteund door verschillende liedjes. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de liedjes niet zo goed vond als in de eerste film waardoor het ook als teveel kon overkomen.

Nadat het verhaal weer duidelijker werd was het in het geheel een goed verhaal en heb ik anderhalf uur weer genoten van de vriendengroep. Je kan heel goed lachen om de film maar ook een paar tranen laten. Af en toe hield ik mijn hart vast voor alle kinderen die in de bioscoop zitten en zien wat hun favoriete karakters moeten doorstaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.