compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Patti Cake$
Recensie
***00
Waardering 3/5

Recensie Patti Cake$

'Cliché-film zoals je het niet eerder zag'

31-8-2017 Patti Cake$ vertelt het verhaal van een zwaarlijvige 23-jarige vrouw uit New Jersey die het wel maken als een rapper. Hoewel de film vol valkuilen zit, kan je niet anders dan met een glimlach de zaal uit lopen.

Delen op facebook

Patti Cake$ is één van de alterego's van Patricia Dombrowski. Haar leven is nou niet bepaald florissant. Ze woont bij haar alcoholistische moeder en zieke oma. De ziekenhuisrekeningen van haar oma probeert ze te betalen door middel van zwoegen in een bar of andere horeca-klusjes.

Ondertussen droomt ze van een rapcarrière en wil ze getekend worden bij het label van haar grote voorbeeld O-Z, een rapper die zich met Illumiati-symbolen zichzelf presenteert als een soort profeet.

Recensie Patti Cake$

Recensie Patti Cake$Vanwege haar gewicht noemen haar leeftijdsgenoten haar Dumbo en nemen haar nauwelijks serieus als rapper. De enige die wel in haar gelooft is Jheri, die in een drogisterij werkt. Jheri en Patti ontmoeten op een dag een muzikant Basterd the Antichrist. Zijn muziek lijkt op een kruising tussen Death Grips en The Germs maar toch krijgen ze hem zo ver een beat voor Patti te maken. Patti, Jehri, Basterd en Patti's oma (!) vormen samen de onwaarschijnlijke groep PBNJ.

Het verhaal van Patti Cake$ laat zich van af het begin af aan al raden: het is ongeveer 98% hetzelfde als 8 Mile, de film van Eminem. Het grootste verschil tussen 8 Mile en deze film is dat Eminem ongeloofvlak vlak acteerde en dat Danielle Macdonald schittert als Patti. Zij en Bridget Everett als de moeder dragen de film met verve en door hun tweeën vergeef je de film's cliché's (de tegenslagen, het concert op het eind) en onwaarschijnlijkheden (een anarchist als Basterd gebruikt geen autotune).Patti Cake$ moet het vooral hebben van zijn innemende hoofdrolspeler. De film heeft het hart ook op de goede plek zetten en daarom verdient deze film het gezien te worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.