compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Regiedebuut Veerle Baetens HET SMELT van start

Regiedebuut Veerle Baetens HET SMELT van start

Verfilming bestseller van Lize Spit

Veerle Baetens is gestart met de filmopnames van Het Smelt, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. In het najaar van 2022 is te zien hoe Eva af rekent met een uit de hand gelopen zomer dertien jaar eerder.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Afgelopen vrijdag 6 augustus is Veerle Baetens gestart met de filmopnames van HET SMELT, het boek HET SMELT is inmiddels vertaald in meer dan negen talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Deens. Veerle Baetens schreef het scenario samen met Maarten Loix en maakt met de film haar debuut als speelfilmregisseur. De opnames vinden plaats door heel België.

Producent Bart Van Langendonck van productiehuis Savage Film, bekend van Rundskop, De Patrick, D'Ardennen, Le Fidèle en Dealer neemt de productie voor zijn rekening.Paradiso Filmed Entertainment zal Het Smelt najaar 2022 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen. Kinepolis Film Distribution (KFD) verzorgd de Belgische distributie van de film.

Op de set van Het Smelt met Veerle Baetens, Amber Metdepenningen en Rosa Marchant © 2021 Savage Film/Thomas Sweertvaegher

Op de set van Het Smelt met Veerle Baetens, Amber Metdepenningen en Rosa Marchant © 2021 Savage Film/Thomas Sweertvaegher„Naar de opnames van HET SMELT heb ik lang uitgekeken en naar toe gewerkt. Ik ben enorm blij met de mensen die ik rond me heb verzameld. Zowel cast en crew zijn van topniveau. Nu gewoon springen!”, aldus een enthousiaste Veerle Baetens.

Over de film

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden om een beklijvende boodschap achter te laten.Charlotte De Bruyne speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva. Sebastien Dewaele vertolkt de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder. Verder worden de andere kinderen vertolkt door Amber Metdepenningen (Tesje), Anthony Vyt (Tim), Matthijs Meertens (Laurens) en Charlotte Van Der Eecken (Elisa). Ook Femke Van der Steen (volwassen Tess), Spencer Bogaert (volwassen Tim), Simon Van Buyten (volwassen Laurens) en Olga Leyers (volwassen Elisa) maken deel uit van de cast.

HET SMELT is een productie van Savage Film in co-productie met PRPL, Tax-shelter.be, Versus Productions, RTBF en DPG MEDIA en in samenwerking met Streamz, VTM, Kinepolis Film Distributie, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Nederlands Filmfonds, Eurimages en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.