compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Regisseur Hobbit-films nog niet duidelijk

Regisseur Hobbit-films nog niet duidelijk

Peter Jackson heeft geen tijd voor regie

Begin 2009 wordt begonnen met de productie van de prequels op The Lord of the Rings. Afgelopen week werd duidelijk dat regisseur Peter Jackson wel verbonden aan de films is als producent, maar niet als regisseur.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na het enorme succes van de drie films gebaseerd op J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings kan een verfilming van het boek dat hieraan vooraf ging, The Hobbit, niet uitblijven. Toch heeft het lang geduurd voordat filmmaker Peter Jackson en filmstudio New Line tot overeenstemming konden komen over de productie die naar alle waarschijnlijkheid weer veel geld gaat opbrengen.

Nu de wolken rondom de onderlinge juridische strijd tussen Jackson en New Line zijn opgetrokken is duidelijk geworden dat er twee films gemaakt zullen worden en dat de eerste van deze films in 2010 in de bioscopen zal verschijnen.

Jackson is als regisseur al verbonden aan twee films: The Lovely Bones over een meisje dat, nadat ze verkracht en vermoord is, vanuit de hemel de ontwikkelingen op aarde volgt en de driedimensionale versie van "Tintin" (Kuifje) samen met Steven Spielberg. Hij heeft door deze verplichtingen geen tijd om op korte termijn de twee Hobbit-films te regisseren.

Toch wil New Line fantasy- en Tolkien-fans niet te lang laten wachten, dus moet een andere regisseur gevonden worden. De naam van Sam Raimi (Spider-Man) wordt in dit verband al veel genoemd. Daarnaast zijn ook Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) en Alfonso Cuarón (Children of Men) opties.

Jackson en New Line hopen snel een beslissing te kunnen maken over de regisseur. Dan moet er nog gewacht worden tot de schrijversstaking eindelijk tot een einde komt, zodat ook het script van de de beide films tot stand kan komen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.