compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Regisseur van nieuwe Portman-film weggestuurd

Regisseur van nieuwe Portman-film weggestuurd

Regisseur Lynne Ramsey aangeklaagd voor fraude

7-11-2013 De producenten van de nieuwe film met Natalie Portman ‘Jane Got A Gun’ hebben regisseur Lynne Ramsay op staande voet ontslagen en aangeklaagd voor één miljoen dollar.

Delen op facebook

Regisseur Lynne Ramsay, bekend van “We Need To Talk About Kevin” is afgelopen maandag weggestuurd van de filmset van “Jane Got A Gun”. Ze is ook meteen aangeklaagd en gesommeerd alle ontvangen voorschotten terug te betalen. Aanleiding was dat zij nauwelijks werk heeft geleverd aan het scenario van de western met “Natalie Portman” over een boer die extreme maatregelen moet nemen. Volgens de productiemaatschappij is Ramsay vaak dronken op de set verschenen en maakte verbaal misbruikt van de crew. Afgelopen maandag verscheen ze dronken op de set en zwaaide met een prop-pistool en richtte die op omstanders. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

Nadat bekend werd dat Gavin O'Connor (“Warrior”) Ramsay vervangt, stapte Jude Law uit de cast, de zoveelste verschuiving afgelopen twee maanden in de rollenverdeling. Inmiddels is Ewan McGregor aan de geplaagde productie toegevoegd.

Ramsay is gesommeerd de ruim 1 miljoen dollar (550.000 euro) die ze als voorschot kreeg — om Jane Got A Gun te regisseren en om met Brian Duffield de scenario te bewerken — terug te betalen, omdat ze zich misdroeg op de set en omdat door haar toedoen de productie ver achterloopt op schema. Anthony Tambakis vervangt Ramsay als co-schrijver. De producenten eisen naast de 550.000 euro ook een schadevergoeding voor fraude en contactbreuk.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.