compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Regisseur wijzigt plot Oscar-inzending

Regisseur wijzigt plot Oscar-inzending

14-10-2003 AMSTERDAM - De bioscooppremière van 'Verder dan de maan' is maandag verschoven van 30 oktober naar 27 november. De Belgische regisseur Stijn Coninx wil namelijk het slot van de film veranderen.

Delen op facebook

De film was al ingezonden voor de Oscar-competitie en in Nederland al in première gegaan tijdens het filmfestival, maar is voor het gewone publiek nog steeds niet te zien.

Een wijziging van de plot van een film is zeer ongebruikelijk, zeker nadat de film al aan een festivalpubliek is getoond. Coninx wil het slot van de Nederlands-Belgische coproductie toch veranderen, omdat dat volgens hem tot een meer coherent einde van de film zal leiden.

Hij wil de vaart er tot aan het einde toe in houden. ''Met de nieuwe afloop van de film hopen producent Isabella Films en de regisseur dat de film beter zal worden ontvangen'', aldus distributeur Warner Bros. maandag.

De nieuwe versie wordt ingezonden als Belgische kandidaat voor de Oscar-competitie als 'Beste Buitenlandse Speelfilm'. Coninx kreeg eerder voor zijn film Daens een nominatie voor deze prestigieuze internationale filmprijs. In Verder dan de Maan vertolken Huub Stapel, Johanna Ter Steege en Neeltje de Vree de hoofdrollen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.