compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Remake E.T. een flop?

Remake E.T. een flop?

8-4-2002 De remake van filmhit E.T. uit 1982 flopt. Dat blijkt uit de laatste cijfers. Volgens de Britse krant The Independent heeft de klassieker van regisseur Steven Spielberg afgelopen paasweekeinde in 26 landen slechts 7,45 miljoen euro opgebracht.

Delen op facebook

De eerste week trokken in ons land amper 20.000 mensen eropuit om het wezentje op het witte doek te zien. E.T. the Extra-Terrestrial was de afgelopen week wel de best bezochte familiefilm in Nederland. Toch toont distributeur UIP zich teleurgesteld. 'We hadden er inderdaad meer van verwacht', erkent een woordvoerder. 'Mensen hebben hem al zo vaak op video en televisie gezien dat ze er niet meer voor naar de bioscoop willen komen.'

'E.T.' beleefde op 28 maart na twintig jaar opnieuw haar wereldpremière. Ofschoon de geluidsband is opgepoetst, de effecten digitaal zijn aangepast en een klein aantal geschrapte scènes is toegevoegd, blijkt het moeilijk om het publiek naar de bioscoop te lokken. 'De meeste mensen kennen de film door en door', verklaart de distributeur de teleurstelling.

Ook in de rest van de wereld vallen de resultaten van de nieuwe E.T.-versie tegen. In Amerika haalde de film de eerste week met 3000 kopieën slechts 15 miljoen dollar binnen. De originele uitgave van E.T. won vier Oscars en bracht, destijds, wereldwijd 818 miljoen euro op. De nieuwe versie bracht tot nu toe 27,5 miljoen euro op.

Bron: Haarlems Dagblad (c) 2002


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.