compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rialto in de openlucht

Rialto in de openlucht

Zesde editie openluchtfilmfestival in Amsterdam

15-8-2009 Van 19 tot en met 22 augustus vindt op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp Rialto in de openlucht plaats. Vier avonden kan het publiek genieten van gratis filmvertoningen uit de nieuwe wereldcinema.

Delen op facebook

Rialto in de openlucht 2009 biedt dit jaar één première, twee voorpremières en een speciaal voor Rialto in de openlucht geïmporteerde film. De films beginnen iedere avond om 21.30 uur. Dj's en muzikanten en hapjes en drankjes maken het rond zeven uur al gezellig in De Pijp. Er is plaats voor vijfhonderd mensen.

De openingsfilm van Rialto in de openlucht is dit jaar Gigante, de debuutfilm van de Uruguayaanse regisseur Adrián Biniez. Biniez leidt de voorpremière van zijn film op 19 augustus zelf in. De film won drie prijzen op het filmfestival van Berlijn en draait vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Donderdag 20 augustus draait Machan van Uberto Pasolini. De film gaat over een groep Srilankanen die een kans krijgen op een glansrijke toekomst door deelname aan een handbaltoernooi in Bavaria. Vrijdag 21 augustus wordt London River van Rachid Bouchareb vertoond, over de aanslagen in Londen in 2005. De film gaat 8 oktober in première. Het festival wordt op zaterdagavond 22 augustus afgesloten met Française van Souad El-Bouhati, over een Marokkaans meisje dat hoopt voor haar studie terug te keren naar Frankrijk, waar ze een goede jeugd heeft gehad.

Dit jaar wordt voor het eerst de Rialto World Cinema Audience Award uitgereikt. De film met de hoogste publiekswaardering ontvangt 2.500 euro. Met de filmprijs wordt de filmmaker direct ondersteund. De winnaar wordt zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale afterparty. De afterparty is Marokkaans getint. Zondag 23 augustus wordt de winnende film om drie uur opnieuw in Rialto vertoond.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.