compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 18-8 t/m 24-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ridderorde voor filmregisseur Frans Weisz

Ridderorde voor filmregisseur Frans Weisz

50-jarige carriére in dienst van Nederlandse film bekroond

De Nederlandse filmregisseur Frans Weisz is maandag geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse film. De 79-jarige Weisz regisseerde tijdens zijn 50-jarige carrière onder meer Het Gangstermeisje, Leedvermaak en Het leven is vurrukkulluk.

Delen op facebook
Frans Weisz met zoon Geza Weisz op de rode loper van 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) Arjo Frank 2018

Frans Weisz met zoon Geza Weisz op de rode loper van 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) Arjo Frank 2018

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani voltrok de plechtigheid op het eindexamenfeest van de Filmacademie in het EYE Filmmuseum. De gelegenheid was gepast, want Weisz was 60 jaar geleden de eerste student die zich voor de toen pas opgerichte Filmacademie aanmeldde.

Weisz debuteerde in 1966 met Het Gangstermeisje met Kitty Courbois in de hoofdrol. Voor zijn films Leedvermaak (1989) en de tv-serie 'Bij nader inzien' ontving hij Gouden Kalveren. Bij zijn film Het leven is vurrukkulluk (2018) werkte hij samen met zijn zoon Geza Weisz, die een van de hoofdrollen speelde.

Bekende Nederlanders
Frans Weisz werkte tijdens zijn lange carrière samen met veel bekende Nederlandse acteurs, waaronder Gijs Scholten van Aschat, Pierre Bokma, Jeroen Willems, Rijk de Gooyer en Willeke van Ammelrooy.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.