compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ridley Scott geridderd

Ridley Scott geridderd

2-1-2003 De Britse filmregisseur Ridley Scott en de acteurs Alan Bates en Edward Fox zijn onder de honderden mensen die een Britse koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Zij mogen zich voortaan Sir Ridley, Sir Alan en Sir Edward noemen.

Delen op facebook

Oscarwinnaar Scott maakte films als Hannibal, Gladiator, Alien, Blade Runner en Thelma & Louise. De 65-jarige Sir Ridley begon zijn loopbaan bij de BBC, waar hij in de jaren zestig werkte aan de succesvolle politieserie 'Z Cars'. In 1977 maakte hij zijn eerste film.

De acteur Alan Bates begon zijn carrière in de jaren zestig. Hij maakte in die periode naam met filmrollen in "Look back in anger" naar het boek van John Osborne en Women in Love naar het boek van D.H. Lawrence. De afgelopen tijd was hij te zien in Gosford Park en The Sum of All Fears.

Edward Fox werd beroemd door zijn rollen in de films The Day of the Jackal en A Bridge Too Far en door de televisieserie 'Edward and mrs. Simpson', waarin hij de hertog van Windsor speelde.

Ook televisiekok Rick Stein, actrice Jean Simmons, operazanger Bryn Terfel en golfer Sam Torrance - die het Europese team naar de overwinning leidde in de strijd om de Ryder Cup - en de Franse ballerina Sylvie Guillem staan op de New Year Honours List van mensen die geridderd worden.

Opvallend is dat dit jaar veel onderscheidingen gaan naar 'gewone mensen', zoals een vrouw die 53 jaar lang bij dezelfde wasserette in Kent heeft gewerkt. De regering wilde nu eens de onbezongen helden voor het voetlicht plaatsen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.