compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ridley Scott is geridderd

Ridley Scott is geridderd

11-7-2003 De Britse regisseur Ridley Scott is deze week tot ridder geslagen door koningin Elizabeth. De plechtigheid vond plaats in Buckingham Palace, zo meldde de Britse omroep BBC.

Delen op facebook

De man achter kassuccessen als Alien, Blade Runner en Gladiator kreeg de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan de Britse filmindustrie.

Ridley Scott gaf samen met zijn broer Tony Scott (regisseur van onder andere Top Gun en True Romance) een nieuwe impuls aan de Britse filmindustrie door de Pinewood Studios en de Shepperton Studios uit de (financiële) problemen te halen. De 65-jarige Scott zei verbaasd en vereerd te zijn. Hij mag nu de aanspreektitel Sir voeren. Scott: 'Als klein jongetje dat opgroeide in South Shields had ik me nooit kunnen bedenken dat ik ooit nog eens een dergelijk speciale manier erkend zou worden.'

Sir Ridley Scott brak in 1979 door met zijn film Alien. In 1992 werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn film Thelma & Louise. In 2001 werd Scott opnieuw voorgedragen voor een Oscar, ditmaal voor de rolprent Gladiator. Ook in 2002 kwam hij in aanmerking voor een gouden beeldje voor Black Hawk Down.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.