compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rijksmuseum blikt (terug) op slavernij

Rijksmuseum blikt (terug) op slavernij

2Doc: Nieuw Licht

Het belangrijkste nationale museum richt de blik op de Nederlandse slavernijgeschiedenis en „moet zichzelf opnieuw uitvinden”: een docu over de wording van de slavernijtentoonstelling. <i>Het Rijksmuseum en de slavernij</i>, 15 februari 2021, 20:25 uur NTR op NPO2.

Rijksmuseum blikt (terug) op slavernij

Rijksmuseum blikt (terug) op slavernij

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Herhaling dinsdag 16 februari 2021, om 14.25 uur bij de NTR op NPO2.

‘Het Rijksmuseum moet zichzelf opnieuw uitvinden,’ aldus Valika Smeulders, hoofd geschiedenis bij het museum. Wat gebeurt er als het belangrijkste nationale museum de blik op de Nederlandse slavernijgeschiedenis richt? Daarover gaat Nieuw Licht van Ida Does, een hoogst actuele documentaire over de wording van de slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum.

Nieuw Licht laat van heel dichtbij zien hoe pijnlijk en wrang, maar tegelijkertijd bevrijdend zo’n proces kan zijn. Zeker dankzij de inbreng van mensen met roots in zowel de West als de Oost.

Kunstenares Iris Kensmil maakte het schilderij voor het affiche van deze nieuwe film Ida Does met typografie van graphic design studio Haller Brun.

De originele muziek is van gerenommeerd componist Ronald Snijders.
De titelsong van de film Learn to Love is van Sabrina Starke, en verschijnt onder haar eigen label Star K Records. Vanaf 19 februari is het lied te streamen op alle streaming platforms (pre-save Learn to Love: https://ffm.to/learntolove)

De 2Doc Nieuw licht - Het Rijksmuseum en de slavernij is een coproductie van Memphis Features en NTR.
Zodra musea weer open mogen is de tentoonstelling ‘Slavernij’ te zien in Het Rijksmuseum, zeker tot het einde van de zomer.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.