compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Run Free
Short of the Week

Run Free

De naakte werkelijkheid van de oorlog

18-2-2018 Friesland, 1945. Alsof de dood hem op de hielen zit, rent een spiernaakte jongen over de dampende weilanden. Hij verstopt zich in een schuur en vindt daar pen en papier. Hij besluit een brief aan zijn vriendinnetje te schrijven, omdat zij voor altijd zijn leven heeft veranderd.

Delen op facebook

'Run Free', ofwel 'Als jij nog vrij rondloopt' is een Nederlandstalige korte film, die opent met een sfeervol retro-lettertype voor de titel, als knipoog naar de gouden tijd van de Nederlandse oorlogsfilm.

De 28-jarige filmmaker Raynor Arkenbout heeft al aardig wat filmervaring. Zo heeft hij meegewerkt als belichter bij de Carry Slee-verfilmingen Timboektoe en Radeloos, en de jeugdserie 'SpangaS'. Daarnaast speelde hij de rol van Edwin Bouwhuis in de soap 'Goede tijden, slechte tijden' en de rol van Lodewijk Wiersema in de serie 'VRijland'.

Run Free wordt je aangeboden door Shortcutz Amsterdam. Iedere week verzorgen zij voor ons een korte film van een Nederlandse filmmaker. Shortcutz wil Nederlands filmtalent stimuleren en inspireren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.