compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Rutger Hauer tekent voor Nederlandse film

Rutger Hauer tekent voor Nederlandse film

Acteur na meer dan 20 jaar weer in NL productie

8-8-2006 Sinds zijn succes met de film Blade Runner was Rutger Hauer niet meer in een Nederlandse productie te zien. Dit weekend was de 62-jarige acteur in Nederland voor de opnames van een korte film voor het Instituut voor Beeld en Geluid.

Delen op facebook

De laatste gedeeltelijk Nederlandse film waarin Hauer te zien was, was de door Paul Verhoeven geregisseerde film Flesh & Blood uit 1985.

Deze korte film is te zien in het zogenaamde Media Panorama in de Beeld en Geluid experience, een nieuwe publieksattractie die 2 december zijn deuren opent in Hilversum. Hierin ondervinden bezoekers aan den lijve hoe hun wereld wordt gekleurd door de audiovisuele media.

Regie van de film is in handen van Mattias Schut en Marc Pos. Deze laatste had de regie over de televisieprogramma's Pulse, Idols en Big Brother. De productie wordt vertoond op een 42 meter breed scherm, dat hangt in de centrale hal van de 'experience'.

Rutger Hauer werd in Nederland bekend door de films Turks Fruit en Soldaat van Oranje. begin jaren tachtig verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij faam verwierf met Blade Runner en Nighthawks. Recentelijk was hij te zien in o.m. Batman Begins en Sin City. Binnenkort is hij te zien in de Engelse productie "Goal! 2: Living the Dream...".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.