compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Rutger Hauer toch in Floris-film

Rutger Hauer toch in Floris-film

18-9-2004 UTRECHT - Acteur Rutger Hauer zal toch te zien zijn in de Floris-film die in december in première gaat. Dat heeft regisseur Jean van de Velde zaterdag gezegd.

Delen op facebook

De acteur weigerde zijn medewerking te verlenen aan het vervolg op de tv-serie die hem eind jaren zestig faam bezorgde, maar is wel te zien in oude zwartwitbeelden, wanneer Floris' zoon (Victor Löw) over de heldendaden van zijn vader vertelt.

''Het paste niet meer in zijn leven zoals het nu is'', stelt Van de Velde, die Hauers weigering vooral als liefhebber van de oude serie jammer vindt. ''Hauer sprak ook continu over de edele Middeleeuwen, die vooral niet geportretteerd mochten worden zoals in de serie werd gedaan. Ik kon daar niet zoveel mee.''

In de flashbackscène is overigens ook Floris' trouwe maatje Sindala even te zien. In de film Floris staat diens kleinzoon centraal, gespeeld door Michiel Huisman. Deze jongste Floris ligt continu in de clinch met zijn vader (Löw), die vindt dat zijn zoon de naam Floris niet verdient omdat hij in zijn leven nog niets heroïsch heeft gepresteerd. De film draait vanaf 16 december in meer dan honderd bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.