compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Schrijver Crazy Rich Asians gezocht door Singapore

Schrijver Crazy Rich Asians gezocht door Singapore

22-8-2018 Scenarioschrijver Kevin Kwan, van Crazy Rich Asians, kijkt mogelijk tegen drie jaar cel. Hij heeft zijn militaire dienst in Singapore niet vervuld en wordt daarom gezocht door de Ministerie van Defensie van de ministaat.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc.  All Rights Reserved.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Kwan vroeg al tweemaal om zijn nationaliteit op te heffen, maar werd geweigerd omdat hij de militaire dienst niet eerst had vervuld. De schrijver heeft ook niet de juiste vergunningen om zo lang in het buitenland te verkeren.

Kevin Kwan verliet Singapore toen hij 11 was en is inmiddels 44, hij moest in 1990 in dienst en kreeg daarvoor ook de papieren opgestuurd naar ze toen bekende buitenlandse adres. Het lukte de BBC en de Singaporese krant Straits Times niet om bevestigd te krijgen of Kwan een Amerikaanse staatsburgerschap heeft.

De ministaat achtervolgt 'ontlopers van militaire dienst' niet actief, maar bij terugkeer kunnen ze boetes krijgen tot Singapoerese $10.000 en tot 3 jaar gevangenschap. Singapore is een land die bekend staat wegens haar naar Westerse maatstaven zeer strenge wetten. Zo is kauwgum verboden en is het strafbaar om een wc niet door te spoelen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.