compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Schrijverstrio LOTR ook verbonden aan The Hobbit

Schrijverstrio LOTR ook verbonden aan The Hobbit

Jackson, Walsh en Boyens schrijven script voor twee films

Vier maanden geleden verbond Guillermo del Toro zich als regisseur aan het filmproject dat twee films beslaat. Hetzelfde trio dat aan de basis stond van het succes van de Lord of the Rings-trilogie zal zich nu over het script buigen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Peter Jackson en Frances Walsh waren al als uitvoerend producent betrokken bij de dubbele productie. Ondanks het dispuut dat Jackson had met New Line Cinema, heeft hij zich nu samen met Walsh en Philippa Boyens als scriptschrijver aan het project verbonden. Het trio won voor The Lord of the Rings: The Return of the King een Oscar voor het beste bewerkte script.

Het is de bedoeling dat er twee films gemaakt zullen worden. Het script van de eerste film, "The Hobbit", zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek, waarin Bilbo Baggins een reis onderneemt met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen naar de Eenzame Berg, waar de draak Smaug een schat bewaakt die hij heeft gestolen van de dwergen. "The Hobbit 2" zal de zestig jaar beslaan tussen het eind van de eerste film en de eerste film van de Lord of the Rings-trilogie.

De Toro begint eind 2009 met de opnames van beide films. De films zullen vervolgens in respectievelijk 2011 en 2012 uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.