compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Schwarzenegger kandidaat voor gouverneurschap

Schwarzenegger kandidaat voor gouverneurschap

8-8-2003 Arnold Schwarzenegger doet een gooi naar het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft de Republikeinse acteur woensdag gezegd in een interview met Jay Leno van de Amerikaanse televisiezender NBC.

Delen op facebook

'Het was een hele moeilijke beslissing, één van de moeilijkste die ik in mijn hele leven heb gemaakt', zei de ster uit de filmcyclus The Terminator tijdens de talkshow van Leno. Kennissen van Schwarzenegger hadden eerder laten doorschemeren dat hij van de kandidatuur zou afzien. Zij meenden te weten dat zijn vrouw Maria Shriver, journaliste en Democrate, bang was voor de invloed die een politieke carrière op het stel en hun vier kinderen zou hebben.

Schwarzenegger heeft de kiezers in Californië beloofd opruiming te gaan houden en de staat weer op orde te zullen brengen. Ook wil hij de kloof tussen de politiek en het publiek proberen te dichten. De boomlange acteur zei geen geld te willen ontvangen van belangenorganisaties omdat hij zelf over voldoende financiële middelen beschikt om zijn verkiezingscampagne te bekostigen.

De inwoners van Californië gaan op 7 oktober vervroegd naar de stembus om over het lot van gouverneur Gray Davis te beslissen. De Democraat werd nog geen jaar geleden voor een tweede termijn gekozen. Meer dan 1,6 miljoen mensen in Amerika's dichtstbevolkte staat hebben echter in een petitie gevraagd om een 'recall ballot', een herroepingsstemming. Davis' populariteit is tot een dieptepunt gedaald door het enorme begrotingstekort van Californië.

Arnold Schwarzenegger is momenteel in de Nederlandse bioscopen te zien in Terminator 3: Rise of the Machines.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.