compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Scorsese stopt met grote producties

Scorsese stopt met grote producties

Regisseur legt zich toe op korte film

15-11-2005 MARRAKECH - De Amerikaanse regisseur Martin Scorcese zal vanaf volgend jaar geen grote Hollywood-films meer maken. Dit maakte hij bekend op het internationale filmfestival in Marokko.

Delen op facebook

Scorcese, bekend van klassiekers als Goodfellas, Taxi Driver en de dit jaar met vijf Oscars bekroonde film The Aviator, is te gast op het filmfestival in Marrakech. Het festival eert de 62-jarige regisseur met een retrospectief, waaronder de twee films die hij in Marokko opnam: The Last Temptation of Christ en Kundun.

Scorcese gaf tijdens het festival aan dat hij zich gaat toeleggen op documentaires en korte films. De laatste grote productie die nog in de planning staat is Silence, over de Portugese priesters die in de 17de eeuw naar Japan trokken om het Christendom te verspreiden. Scorcese neemt deze film volgen jaar op in Japan.

Medio 2006 komt nog zijn film The Departed uit met Leonardo DiCaprio en Matt Damon, geproduceerd door onder meer Brad Pitt en Jenifer Aniston. The Departed is een remake van de Hong Kong hitfilm Infernal Affairs over een jonge agent en een gangster die bij elkaars organisatie undercover gaan.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.