compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Sean Penn geen Duisenberg

Sean Penn geen Duisenberg

Acteur breekt stilte rond Irak

12-1-2003 Afgelopen week hield Hollywood de adem in. Zal Sean Penn ook een rel als Gretta Duisenberg veroorzaken? De acteur ging naar Irak om "de feiten met eigen ogen te zien".

Delen op facebook

Een rel zoals nu in ons land met Gretta Duisenberg is voor Amerikanen niet onbekend. In 1972 ging actrice Jane Fonda tijdens het hoogtepunt van de Vietnamoorlog naar Noord-Vietnam en sprak zich toen uit tegen de Amerikaanse inmenging.

Toen bekend werd dat Sean Penn vorige week vrijdag naar Irak ging, hield vooral de regering Bush de adem in. Penn, niet bekend om zijn subtiele wijze van uitdrukken, zou makkelijk tot uitspraken verleid kunnen worden die de regering Bush in verlegenheid zouden kunnen brengen. De angst was niet van de lucht, omdat de acteur vóór zijn reis $56.000 had uitgegeven aan reclame in The Washington Post. Hiermee wilde hij de Amerikaanse president op andere gedachten brengen ten aanzien van een oorlog tegen Irak.

Tijdens zijn reis en na terugkeer in de VS toonde de acteur zich waardig en verbrak pas gisteren bij CNN's "Larry King Show" de stilte. Hij zei dat hij "... op zoek was gegaan naar informatie, maar kan dat wat hij heeft geleerd niet delen".

Tijdens het moeilijk verlopen interview zei de acteur o.a. dat hij geen sympathie heeft voor Saddam Hussein en dat de Amerikaanse regering te graag een oorlog wil, terwijl er geen bewijzen zijn dat er massavernietingswapens zijn en dat deze ook nog eens op Amerika zijn gericht.

De acteur die vroeger getrouwd was met Madonna en regelmatig op de vuist ging met Paparazzi, ontpopt zich de laatste tijd steeds meer als een criticus van het Hollywoodsysteem en als een linkse liberaal.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.